Tartuffe, najaar 2011. Weer bij Toneelgroep Maskerade. Op zoek naar een komedie kwamen na een lange omzwerving uit bij Tartuffe. Het probleem daarna werd de juiste vertaling vinden. Voor mijn gevoel moest dat een mix van verschillende versies worden. Dus combineerde ik de vertaling van Joris Diels met die van Peter Verstegen en vond ik nog een paar interessante scènes en zinnen in een bewerking van Verstegen door Domenico Mertens. We speelde, met het publiek om ons heen, in over the top kostuums en op de step (incl een step ballet!), twee uitverkochte voorstellingen op 21 en 22 oktober 2011 in het Alkwin Theater, Uithoorn. Lees hier de recensie.


tekst: Molière, bewerking en regie: Pitt de Grooth (naar de vertaling van Joris Diels, de vertaling van Peter Verstegen en de bewerking van Domenico Mertens) producent: Toneelgroep Maskerade

Spel: Leon Pothuizen, Theo Baas, Esther Meijer, Tonny Jansen, Jasper Buffing, Natalie Bakker, Joost Wagemaker, Erna van Lent, Manon Custers, Marcel Paul en Orfee Goedkoop. Regieassistent: Marian Brink.
© 2012 - 2019 Wibus Theaterproducties / Pitt de Grooth

Welkom        CV        Voorstellingen        Contact