REX - DE MUSICAL, 7 t/m 10 januari 2015. Bij De Theaterrepubliek. Ook voor deze voorstelling maakte ik de trailer.


Recensie:

Rex de musical, door De Theaterrepubliek


7 januari 2015, Polanentheater


Rex de musical, de titel is een knipoog naar de Griekse tragedie  Oedipus Rex. De verhaallijn is anders, maar heeft zeker overeenkomsten. Het stuk behandelt een zwaar thema over het afstaan van een ongepland kind, in een RK milieu, maar voelt nooit beklemmend. (...) Kundig uitgevoerd met mooie podiumbeelden, fraaie belichting, goede zangstemmen en dito acteurs. (...) Prachtige rollen van Jacqueline Martel, Theo Baas,Stefan Breek, Marjo Alkema, Jasper Buffing, Orfee Goedkoop, Wil Stravers, en uitstekend ondersteunend spel van Diana Vermeulen, Anneke Ribberink en Emiel Smid. Veel lof voor regisseur Pitt de Grooth, die het stuk al 14 jaar kent, op de plank had liggen en er nu in is geslaagd een indrukwekkende voorstelling neer te zetten.


Helaas is het stuk maar vier keer gespeeld, voor een uitverkochte zaal (dat dan weer wel) en verdient beslist een reprise. Chapeau!

Freek Wouters en Henny Vos

Theatergroep InPlayers


tekst: Koen van Dijk, muziek: Ad van Dijk, regie: Pitt de Grooth, muzikale leiding en arrangementen: Leon Pothuizen, producent: De Theaterrepubliek

Spel: Marjo Alkema, Theo Baas, Stefan Breek, Jasper Buffing, Orfee Goedkoop, Jacqueline Martèl, Anneke Ribbrink, Emiel Smit, Wil Stravers en Diana Vermeulen. Regieassistent: Charlotte Roels.


Deze productie is gebaseerd op de originele productie van Stage Entertainment / Joop van de Ende Theaterproducties en wordt uitgevoerd onder licentie van Stage Entertainment.
© 2012 - 2019 Wibus Theaterproducties / Pitt de Grooth

Welkom        CV        Voorstellingen        Contact