Solo’s Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater - 2013 - 2014. In het seizoen ’13-’14 schreef ik vier solo’s voor Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Een tienminuten solo (Jens) voor Buddy Vedder in december 2013, te zien in studio 2 van de FSA (met hertalingen van Goodbye uit Catch me if you can en Putting it Together uit Sunday in the Park with George). En voor de voorstelling in Klein Carré (maart 2014) schreef ik vijftienminuten solo’s voor Megan Cameron (Limited Edition - met hertalingen van Loud uit Matilda en Fabulous Baby & Sister Act uit Sister Act), Kas Dekker (Anders of Ik - met hertalingen van Rock ‘n Roll Suicide en Heroes van David Bowie) en Buddy Vedder (Ik Hout van Jou - met hertalingen van Cheek to Cheek uit Top Hat en This World Will Remember Me uit Bonnie and Clyde).


Uit de recensies op www.musicalsites.nl:


JENS:

Buddy komt aan in zijn kamer waar hij zijn eerste nacht zal doorbrengen nu hij op zichzelf gaat wonen. Hij heeft een voetballer, "Jens Toornstra" als voorbeeld. Dat voorbeeld wil hij volgen. Doorbreken en dan rijk worden en alles kunnen bezitten want zijn hart begeert. Zijn hele leven volgt hij die droom. Maar wat als die droom niet uitkomt?


tekst: Pitt de Grooth; piano: Joni van Rossum

spel: Buddy Vedder.LIMITED EDITION:

“Megan Cameron vertelde het verhaal van een Barbie die niet helemaal aan de schoonheidseisen voldeed. De Barbie hunkert naar aandacht van een klein meisje. De solo begon humoristisch, maar wist uiteindelijk toch een gevoelig snaar te raken. Veel meisjes willen aan het ideale schoonheidsbeeld van een Barbie voldoen met als gevolg dat ze aan een eetstoornis lijden of zichzelf helemaal aanpassen om op het ideaalbeeld van Barbie te lijken. Op muziek van o.a. Sister Act zong Megan prachtige nummers met bij haar solo gekozen teksten.”


tekst: Pitt de Grooth; regie: Merel Bussink - Holl; piano: Joni van Rossum

spel: Megan Cameron.ANDERS OF IK:

Kas Dekker speelde John, een gevierd popster die het optreden meer dan zat is en niet nog vijftig jaar hetzelfde trucje wilt doen. Er wordt steeds meer van hem gevraagd en hij is kapot. John wilt terug naar zichzelf ondanks de druk van buiten. Hij ontdoet zich van zijn fake buitenkant en gaat op zoek naar zichzelf en op zoek naar iets nieuws van zichzelf. Kas zong o.a. Zonder bagage van Ramses Shaffy en zette een sterke solo neer met een mooie indringend verhaal.


tekst: Pitt de Grooth; regie: Merel Bussink - Holl; piano: Joni van Rossum

spel: Kas Dekker.IK HOUT VAN JOU

Buddy Vedder speelt de rol van Harry Houtzaagers die het timmermansbedrijf van zijn vader heeft overgenomen. Buddy Vedder heeft op knappe wijze werkelijk alle spreekwoorden en gezegden die te maken hebben met hout verwerkt in zijn solo. Harry verteld ook over zijn ex-vriendin. Uiteraard mocht het nummer 'Mijn houten hart' van de Poema's niet ontbreken.


tekst: Pitt de Grooth; regie: Merel Bussink - Holl; piano: Joni van Rossum

spel: Buddy Vedder.


 
© 2014 Wibus Theaterproducties / Pitt de Grooth

Welkom        CV        Voorstellingen        Blog & Teksten        Video’s        Foto’s        Links        Contact