De Knecht van Twee Meesters, voorjaar 2012. Bij Toneelgroep Maskerade. Tegen het einde van de repetitie periode van Tartuffe bleek dat de volgende regisseur bij Maskerade toch niet beschikbaar was. Ik had mijn maandagen nog vrij en wilde best door om nog een tweede voorstelling bij ze te maken. Zo had ik ineens mijn eigen seizoen bij Toneelgroep Maskerade. Het werd weer een ‘oude’ komedie. Dit keer niet het teksttoneel van Tartuffe, maar meer het kluchtige van Goldoni. Al zoekend naar de juiste cast bleek dat de artistieke leiding en ik graag een vrouw voor de Knecht Truffeldino wilde hebben. Daar over door denkend bedacht ik me, waarom niet alle rollen omdraaien. De mannen worden vrouwen en andersom. Het werld ineens een vrouwenwereld. Om te breken met de kostuums en de over the top historische aanpak van Tartuffe moest De Knecht van mij helemaal kaal worden geënsceneerd. Niets op het toneel, behalve een witte vloer, twee verplaatsbare deuren en een tafel. In combinatie met moderne kostuums en muziek van zogenaamde ‘rock bitches’, maakte dat het een hele eigen bewerking werd. 23 en 24 maart 2012 in het Alkwin Theater, Uithoorn. Lees hier de recensie.


tekst: Carlo Goldoni, bewerking en regie: Pitt de Grooth (naar de bewerking van Erik Vos) producent: Toneelgroep Maskerade

Spel: Orfee Goedkoop, Jasper Buffing, Margriet Slurink, Joost Wagemaker, Sabine Baptist - van Keulen, Ronnie Baur, Erna van Lent, Nico Tijsterman, Ans de Meulmeester, Esther Meijer, Natalie Bakker, Leon Pothuizen en Theo Baas. Regieassistent: Marian Brink.
© 2012 - 2019 Wibus Theaterproducties / Pitt de Grooth

Welkom        CV        Voorstellingen        Contact