KOM - korte film


Op 24, 25 en 26 september 2010 deed Wibus Theaterproducties mee aan het 48 Hour Film Project. In 48 uur werd de korte film KOM geschreven, gefilmd en gemonteerd. Alle filmmakers hebben vrijdagavond op de kickoff een aantal verplichte elementen gekregen. Elk team trok een eigen genre (bv drama, actie, horror). Zondagavond, 48 uur later, was de deadline voor het inleveren van de film. Wij waren het eerste team dat de film weer inleverde, met nog anderhalf uur te gaan. De film won uiteindelijk de prijs voor Best Art Direction en de publieksprijs.


Kees en Kirsten zijn getrouwd, maar communiceren nauwelijks meer met elkaar. Hij leeft alleen voor de dichtkunst, terwijl zij in haar eentje het huishouden draaiende houdt. Alleen de gedeelde liefde voor hun goudvis lijkt hen nog te binden – totdat alle onderhuidse spanningen plotseling tot uitbarsting komen.


Ons genre: Silent Film. De drie verplichte elementen om in de film te verwerken voor Utrecht 2010: Personage: Kees (of Kerstin) Neumann - haiku dichter; Rekwisiet: Goudvis; Zin: De zomer is over.


KOM

spel: Emiel Sandtke (Kees Neumann) en

Victoria Osborn (Kirsten Neumann)

regie: Pitt de Grooth en Tim Swager

scenario: Stefan van de Lecq en

Wouter Ydema

muziek: Harry de Wit

productie: Pitt de Grooth

camera: Thijmen Doornik

licht: Jaïr Mahazri

productieleiding en

opnameleiding: Alex van Bergen

montage: Pitt de Grooth

setdresser en runner: Martin van den Berg
© 2012 Wibus Theaterproducties / Pitt de Grooth

Welkom        CV        Voorstellingen        Blog & Teksten        Video’s        Foto’s        Links        Contact