© 2012 Wibus Theaterproducties / Pitt de Grooth

Welkom        CV        Voorstellingen        Blog & Teksten        Video’s        Foto’s        Links        Contact

Op Liefde & Dood, 2005. Tijdens mijn derde jaar op de Amsterdamse Theater Academie kwam eerstejaars Nadiem Zaman met het plan om Cruel Intentions in het Nederlands opnieuw te filmen. Waarom? Geen idee. Zijn oorspronkelijke plan was zelf regisseren, de rol van Sebastiaan spelen en produceren. Langzaam aan kreeg hij 4 acteurs bij elkaar van de academie (Fleur, Jente en Yentl) en Alex van Bergen vanuit de universiteit Utrecht. Hij zag in dat Alex een veel betere keus was voor Sebastiaan en besloot niet mee te spelen. Daarna haalde Jente mij over om mee te werken aan dit project. Nadiem vond het geweldig. Een derdejaars zou zijn film gaan regisseren! En tot ging het heel snel. Met Nadiem moest ik nog heel erg sleutelen aan het scenario dat te letterlijk vertaald was, er moest een klein potje met geld komen en voor ik het wist wilde iedereen wel mee doen, o.a. docent Metta Gramberg. Daar gingen we echt, zonder verstand van zaken, een speelfilm maken.

Draaiperiode; 2 weken in Nederland, 2 dagen in België; juni/juli 2005. Lengte: 90 minuten. Natuurlijk is dat veel te weinig tijd voor zo’n film, we hadden dan ook constant haast. Maar we hebben zo ontzettend gelachen. En voor de tijd die we hadden en de knowhow, was het resultaat best aardig. De première vond plaats in het Polanentheater in september 2005.scenario: Pitt de Grooth en Nadiem Zaman naar: Cruel Intentions - Roger Kumble (gebaseerd op Les Liaisons Dangereuses - Choderlos de Laclos); regie & montage: Pitt de Grooth; uitvoerend producent: Eefke Burg, Alex van Bergen en Philine Orphan; producent: Nadiem Zaman en Pitt de Grooth - Eigen Beheer; muziek: Mike Martèl; camera: Sander ‘Janusz’ Coumou.

Spel: Alex van Bergen, Fleur de Lisle, Jente Jong, Yentl Oelensläger, Harry van Amerongen, Robin van Eck, Mitchell Raijmaker, Marjolein Smit en Metta Gramberg.